PUR-schuim

PUR-schuim is energiebesparend

PUR-schuim gebruikt Badas PUR het meest voor de vloerisolatie. PUR staat voor polyurethaan schuim en spuit Badas PUR onder de afwerkingslaag. Werken met PUR-schuim heeft verschillende voordelen:
  • Het materiaal is luchtdicht.
  • PUR-schuim is vochtafwerend.
  • Het materiaal heeft energiebesparende isolerende eigenschappen.
  • PUR schuim is erg geschikt voor moeilijk bereikbare plekken waar het naadloos aansluit op het oppervlak.
  • PUR schuim droogt binnen 3 minuten en is daarom een van de snelste manieren van vloerisolatie.
  • U komt in aanmerking voor een premie met PUR-schuim.
Energiebesparing is zoals hierboven genoemd een van de voordelen van PUR-schuim. Zo kunt u tot wel 40% op uw energierekening besparen.

Lambdawaarde en PUR-schuim

De mate van isolatie hangt onder meer af van het gewicht van het isolatiemateriaal en de lambawaarde. De lambdawaarde van verschillende isolatiematerialen drukt het isolerende effect uit. Met andere woorden: de lambdawaarde geeft de warmtegeleiding van het isolatiemateriaal aan. Hoe lager deze lambdawaarde, hoe beter het materiaal isoleert, hoe minder er sprake is van warmteverlies. In de tabel ziet u de lamdbawaarden van verschillende isolatiematerialen. De lambdawaarde van PUR-schuim is zoals u kunt zien de laagste.
Materiaal Lambdawaarde W/mK
PUR-schuim 0,022 – 0,029
Polystreen isolatie 0,032 – 0,038
Glaswol isolatie 0,032 – 0,040
Rotswol 0,035 – 0,040
Isobet isolerende mortel 0,075 – 0,085
Polystreen mortel isolatie 0,088 – 0,110
Schuimbeton 0,200 – 0,350
Bron: Belgische Unie voor de goedkeuring in de bouw en Vlaams instituut voor Bio-Ecologisch bouwen Meer lambdawaarden van andere materialen bekijken.

Premie voor vloerisolatie

Kiest u voor PUR-schuim als vloerisolatie in een bestaande woning, dan is het mogelijk een premie aan te vragen bij uw netwerkbeheerder. Een van de voorwaarden hiervoor is dat de factuur van de aannemer niet ouder dan een jaar is. Deze en overige voorwaarden leest u op de website van de Vlaamse overheid. Het Vlaams Energieagentschap geeft aan dat u met goed isolerend materiaal zoals PUR-schuim 6 euro premie per vierkante meter aan kunt vragen met een maximum van 800 euro. Als u direct wilt weten bij welke instantie u de premie kunt aanvragen voor uw vloerisolatie, kijk dan op de website www.premiezoeker.be Meer informatie over deze premie en vloerisolatie met PUR-schuim? Neem contact met ons op.

Isobet voor vloerisolatie

Wij werken niet alleen met PUR-schuim voor vloerisolatie. Zo kunt u ook bij ons terecht voor vloerisolatie met isobet. Dit is lichte, isolerende mortel die bestaat uit een combinatie van gerecycleerde piepschuimkorrels (EPS-korrels), vermiculiet, cement en toeslagstoffen. De lambawaarde (linken naar tabel bij PUR-schuim) van isobet is 0,075 W/m.K – 0,085 W/m.K. Isobet heeft een hoge thermische isolatiewaarde en is erg geschikt voor kleine, lage ruimtes. Ook is isobet milieuvriendelijk.